Met dank aan Najat Chaatouf voor dit leuke artikel in de 3B-Krant. 

Sprookje helpt in zoektocht naar ware ik

Geboren Bleiswijkse schrijft kinderboek

Kinderboekenschrijfster Karin van Driel, geboren en getogen in Bleiswijk, besloot na een auto- ongeluk haar leven om te gooien en coach te worden. Onlangs schreef ze haar eerste boek, ‘Timothy en het geheim van Mi-Yu’.

“Het is een modern sprookje waarin kinderen kunnen ontdekken waar ze goed in zijn en blij van worden. Voor iedereen is dat iets anders en alles is oké.” vertelt Karin, die sinds een paar jaar in Was- senaar woont. De naam van de hoofdpersoon Timothy heeft de schrijfster gekozen ter nagedachtenis aan een oud-klasgenoot van basis- school De Poort in Bleiswijk, wiens vader op jonge leeftijd overleed. “Ik herinner me nog goed hoe Timothy uit de klas werd meegenomen. Jaren later hoopte ik hem nog een keer te spreken totdat ik hoorde dat hij rond dezelfde leeftijd als zijn vader was overleden.” Het is de schrijfster altijd bijgebleven.

Auto-ongeluk

In haar werk als coach helpt Karin mensen op zoek te gaan naar wat bij hen past. “Je kunt een bepaalde studie hebben gedaan en daarmee in een bepaalde baan te- recht komen die misschien niet bevalt. Hoe kun je dat veranderen? Hoe kun je iets gaan doen wat overeenkom met je innerlijke ‘ik’?”

De schrijfster werd zelf ook met deze vragen geconfronteerd na een auto-ongeluk. “Ik heb zeventien jaar in de bankensector gewerkt en ik vond het erg leuk, maar na dat ongeluk ben ik meer gaan nadenken over of mijn werk ook wel echt bij me past. Het was een langzaam proces, maar uiteindelijk kwam de realisatie dat de coachingswereld wél bij me past.”
Na jarenlange trainingen, workshops, oefeningen en boeken gelezen te hebben, is Karin nu zelf coach met een praktijk aan huis. Ook kinderen komen er langs. “Bij kinderen kunnen er, net zoals bij volwassenen, onbewust ook blokkades zijn. Ze raken bijvoorbeeld afgeleid of zijn onrustig door hun omgeving, door te veel tv kijken of videospelletjes spelen. Ik kan ze dan op een speelse manier helpen om dichterbij zichzelf te komen en steviger in hun schoenen te staan.” Het idee voor het boek kwam onverwacht tijdens een gesprek met een vriendin. “Ik pakte meteen pen en papier en schreef in grote lijnen het verhaal op. Het boekje is geschreven voor kinderen vanaf zeven jaar. “Om zelf te lezen of om uit voor te lezen.”

Informatie

Timothy en het geheim van Mi-Yu is te koop in de boekenwinkel en online via www.timothy-book.com. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf zeven jaar.
ISBN nummer: 9789082398007