‘Timothy en het geheim van Mi Yu’

Een bijzonder, positief en leerzaam kinderboekBent u op zoek naar een prachtig kinderboek voor kinderen vanaf 7 jaar? Zoek dan niet verder maar kijk op www.timothy-book.com. Daar staat in het kort het bijzondere verhaal van Karin van Driel, ooit haar carrière begonnen bij een grote bank, maar nu, behalve moeder, coach van volwassenen en kinderen, ook uitgever én kinderboeken- schrijver. “Ik heb mijn pad, mijn talent, ruimschoots gevonden en dat wil ik zo graag iedereen laten ervaren. Dit boek kan daar wellicht een beetje aan bijdragen.”

Het is de bedoeling dat kinderen door het boek ontdekken waar hun talenten liggen en zelf uitvinden waar ze goed in zijn. Maar ook waar ze gewoonweg blij van worden. Het boek is een reis van Timothy met avonturen. Timothy wil namelijk iets bijzonders worden. ‘Natuurlijk ben ik al bijzonder. Althans, dat zegt mama. Maar moeders zeggen dat altijd tegen hun kinderen…’ het is zomaar een mooi citaat uit het boek.

Timothy en het geheim van Mi Yu is niet alleen een prachtig geschreven én geïllustreerd kinderboek maar geeft meteen een boodschap en een stukje uit het verleden van Karin mee. “Het verhaal heb ik in een paar dagen geschreven. Het kwam als een waterval op het papier te staan,” vertelt ze. “Daarna ben ik natuurlijk wel een jaar bezig geweest om het bij te schaven”, vervolgt ze lachend. Het resultaat mag er dan ook zijn. Het is spannend, interessant, leerzaam en heeft een geweldig einde. Het zet ons, volwassenen, ook aan het denken, en zorgt zelfs voor kippenvel. Want, wat is het een prachtig boek!

Karin is een Wassenaarse van 48 jaar die veel van haar levenservaringen in haar boeken verwerkt. Zo is een van de karakters in haar boek Mi Yu, eigenlijk een afkorting van de naam van een hele goede vriendin en is Timothy een jongen bij wie Karin ooit in de klas heeft gezeten. “De ‘echte’ Timothy leeft helaas niet meer, maar is mij altijd bijgebleven. Hij had de uitstraling van Mick Jagger en was stout en vol leven. Hij wilde ook ontdekken en leren”.

Het boek is mede zo bijzonder geworden dankzij de illustraties van Ilona Stuijt. “Zij kan in tekeningen weergeven wat ik bedoel. Zo ongelooflijk knap!” Ze doet zelf haar promotie. “Ik had alles zo in mijn hoofd dat ik het boek zelf maar heb uitgegeven. Natuurlijk zit er veel werk aan vast, maar het is nu wel precies wat ik voor ogen had. Ja, ik ben zelf ook heel trots op het resultaat!”

Door Iris Oostlander

Het boek is in alle boekhandels te verkrijgen, ook op bol.com en via de website van Timothy zelf. Het ISBN nummer is 978-90-823980-0-7.