Karin van Driel hanteert de pen met verve

Bleiswijk – Het idee kwam als een waterval binnen; om een boek te schrijven. Anders kan Karin van Driel het niet verklaren. In het dagelijks leven is de geboren Bleiswijkse actief met het coachen van zowel kinderen als volwassenen. “Na een gesprek met een vriendin ben ik het verhaal meteen in grote lijnen gaan uitschrijven.”

Trees Borkus-Henskens

Timothy en het geheim van Mi-Yu is geschreven met een boodschap, maar kinderen lezen het als een modern sprookje; hoe blijf je dicht bij jezelf. “Bij het vormgeven van de hoofdpersoon gingen mijn gedachten terug naar Timothy Luteijn. Wij zaten als kinderen op basisschool De Poort. Op een gegeven moment werd hij door de directeur de klas uitgeroepen. Na een ‘maar ik heb niks gedaan’ kreeg hij te horen dat zijn vader bij een auto-ongeluk was omgekomen. Ik herinner me hem als een aandoenlijk, vrolijk joch die compleet zichzelf was. Een kind vol levensvreugde en dat zag ik als jong, verlegen meisje al; ik weet nog goed hoe hij was en dat maakte de herinnering, maar ook de tekeningen – gemaakt door Ilona Stuijt – in het boek mooi, ondeugend en sprankelend.”

Nog vóór de wekker afgaat

Al ’s ochtends rond de klok van zessen komen de ideeën. “Ik ga dan achter de computer zitten en dan komt ‘t! Met die herinnering van de lagere school is het begonnen, maar die geschiedenis van toen heeft er verder niets mee te maken. Het pure en ondeugende van een jong kind is me bijgebleven en heeft me geïnspireerd en daarom vond ik de naam Timothy er zo goed bij passen. De naam van de Oosterse prinses Mi-Yu is afgeleid van Michèle Yu een dierbare vriendin die mij heeft aangespoord te gaan doen wat bij mij past.” Timothy en het geheim van Mi-Yu werd een mooi verhaal met spannende en grappige personen. En over dingen en dieren die met veel plezier laten zien waar ze blij van worden. Maar waar wordt Timothy zelf blij van? Dat ontdekt hij met een beetje hulp van Mi-Yu, een prachtige oosterse prinses. Het boekje is geschreven voor kinderen vanaf 6 jaar. Om zelf te lezen of om uit voor te lezen.

Deel 2

Inmiddels ligt deel 2 – Boem! Timothy ziet sterren – klaar om uitgegeven te worden. “Ik had de smaak flink te pakken en het schrijven ging snel. Ook met deel 3 ben ik al bezig. Dat wordt meer een doe-boek. Ik concentreer me momenteel op de verhaallijn en dan kan ik gaan schrijven. Misschien dat ik na het derde boek de stap zet naar een boek voor volwassenen.”

Karin heeft inmiddels een bezoekje gebracht aan Kantoorboekhandel Janneke in Berkel Centrum waar het boek te koop is voor € 14,95. Met kleurplaten en bellenblaas cadeau bij aankoop.